Køge Skoleorkester

Køge Skoleorkester er et af Danmarks ældste skoleorkestre. I 2020 fejrer orkesteret 70 års jubilæum. Orkesteret består af både piger og drenge fordelt på aspiranter, tambourkorps og harmoniorkester.

Undervisningen foregår på Sct. Nicolai skole syd i Køge ved siden af kirken (Katekismusgade). Der undervises efter en fast undervisningsplan med både fælles- og enkeltundervisning. Enkeltundervisningen aftales med den enkelte elev.

Et typisk forløb for en KSO musikelev

Du begynder som aspirant i tambourkorpset på fløjte eller tromme, hvor du modtager undervisning i en mindre gruppe. Mens du bliver dygtig til at læse noder og spille på instrumentet, lærer du at gå i takt og spille samtidig, så du er klar til at gå med rundt i Køge til Nissemarcherne i december. Efter ca. 1-1,5 år skal du til at lære at spille på et orkesterinstrument. Sammen med dirigenten vælges et orkesterinstrument, som du får eneundervisning i sideløbende med undervisningen i tambourkorpset. Hvert år omkring 1. maj begynder juniororkesteret, hvor du spiller i 4-5 måneder og derefter er det tid til at rykke op og spille i det store orkester.

Elever og forældre i KSO

Bagved KSO står en forældrebestyrelse, som alle har hver deres ansvarsområde. De planlægger i tæt samarbejde med orkesterlederen blandt andet undervisning, koncerter, lejrskole og ture i løbet af året.