Nr. 10 – november 2018

posted in: Nyhedsbreve | 0

Nr. 10 – november 2018

KSO Nyhedsbrev

Kære elever og forældre

Hvor var det bare rigtig rigtig flot, at stort set alle kunne stille op med så kort varsel en tirsdag aften – endda over sengetid for nogen, da vi skulle spille for et møde i kultur- og idrætsudvalget i Køge Kommune den 30. oktober. Og I spillede så godt, at kommunen ikke alene gav en biografbillet, men også en gufbillet til alle.

Lejrskole
Årets lejrskole forløb også rigtig fint. Vi kunne høre, hvordan orkesteret blev bedre og bedre, efterhånden som weekenden skred frem. Det blev til en rigtig fin koncert søndag formiddag.

Elevrådet havde arrangeret en (u)hyggelig lørdag aften. Der var de vildeste halloweenudklædninger. Pga. lidt misforståelser mht. spisetid, fik eleverne kun ca. 15 minutter til at klæde om i. Men hold da op!! Sikke en forvandling på 15 min. Der gik 25 søde børn ind i et klasseværelse og ud kom 25 monstre og zombier, og der var blod alle vegne.

TUSIND TAK til alle forældre og bestyrelse for det store arbejde. Vi havde et herrehold af fædre i køkkenet til at tilberede aftenens menu lørdag, som jo traditionen tro, stod på flæskesteg, kylling og hvad dertil hører. Og vi fik hjælp fra flere forældre i løbet af weekenden, som alle var med til at få det hele til at fungere så godt.
Uden den frivillige indsats er det ikke muligt at give vores børn denne helt særlige oplevelse – som er et af de store højdepunkter for eleverne i KSO.

Julen i det lille skoleorkester
Julen er en travl tid for KSO. Som I kan høre hjemme i stuerne, øves der flittigt (håber vi) på julemelodierne. Vi har seks arrangementer i november og december udover den almindelige KSO tid og runder af med et brag af en juleafslutning den 17. december.

Forberedelse til julekoncert
Da orkesteret skal forberede julekoncerten sammen med Sct. Nicolais skoles børnekor er mødetiden på mandag den 17. november ændret til kl. 16.30 – 19.30 – gælder kun orkesteret.

Julekoncerten den 1. december
Det er Køge Skoleorkesters julekoncert nr. 30, vi i år afholder i festsalen på Køge Gymnasium, sammen med Sct. Nicolais børnekor og et ensemble af musikskolens saxofonister.

Billetter er i trykken og udleveres efter først til mølle, de kan hentes den 26. november i KSO. Der er gratis entré mod fremvisning af billet. Det er muligt at reservere billetter hos Peter kasserer@kso.dk .

Vi skal ikke bygge scene i år, men vi kan stadig godt bruge nogle flittige hænder til at hente/bringe instrumenter i KSO, servere gløgg, æbleskiver, til at dække bord og i høj grad til oprydningen efter koncerten. Tak til dem, der har tilmeldt sig. Vi har et forældrepar, der allerede er i gang med at indhente lotterigevinster – hvis I har forbindelse til nogen evt. gennem jeres arbejdsplads, der har lyst til at sponsere en gave eller to, tager vi gerne imod.

Nisseuniformer
Eleverne får nisseuniformer med hjem i dag (12.november). Vi har ikke ret mange nye nisseuniformer, og dem vi har er store. Passer uniformerne ikke, når I får prøvet dem udenpå jeres jakke, kan vi bytte til en gammel uniform. Det er desværre nødt til at være sådan i år. Efter sidste march den 16. december skal alle aflevere deres nisseuniform. Vi vasker dem og opbevarer dem til næste år. Husk at få skiftetøj med til denne dag.

Husk at tilbehør til nisseuniformen er mørke støvler, røde elastikker i håret, håret skal være sat op, gerne flettet (piger), røde eller hvide vanter. Nogle tegner små sorte prikker på kinderne med en eyeliner. Der kan købes hvide ridevanter, der har noget gummi på, som gør det let at holde på f.eks. trommestikkerne. Undgå så vidt mulig en stor hætte under nisseuniformen.
Det er meget vigtigt, at støvlerne sidder godt fast på foden.

Hjælp til nissemarcher
Efter hver nissemarch og juletræstændingen i Køge serveres der boller og varm kakao i KSO. Vi mangler stadig nogle forældre eller bedsteforældre til at varme kakao, mens vi går. Kontakt Gitte naestformand@kso.dk
eller Tina formand@kso.dk , hvis I kan hjælpe – også gerne med levering af et par plader boller – gerne med glasur.

Hvis I vil hjælpe med at gå rundt på nissemarcherne og sikre vejen for nisserne, må I også meget gerne give besked – til Tina.

Med venlig hilsen og på vegne af bestyrelsen

Tina Skjoldlund

PS:
Husk – at det er til Arne at evt. afbud skal meldes, og at det skal være i god tid, så han kan nå at skaffe en støttespiller eller evt. aflyse koncerten.