Norge, Kongsberg 2016

posted in: Ture | 0

Kongsberg.

Vintertur Posted by Køge Skoleorkester Mon, February 15, 2016 10:06:44
Så er vi næsten klar til vintertur I år går turen til vores venskabsorkester i Norge, Kongsberg Guttemusikkorps Vi glæder os rigtig meget til at besøge dem igen, sidste gang vi besøgte dem var i 2011, så det er længe siden

Afrejse

Kongsberg Posted by Køge Skoleorkester Sat, February 20, 2016 22:12:40

Vi kom afsted som forventet kl. 7.00 med en bus fuld af morgentrætte, men glade og forventningsfulde børn.smiley Første udfordring kom da vi nåede over broen til Sverige, hvor der stod en vældig flink mand og vinkede os ind til siden.smiley Manden, var fra politiet og var i fuld uniform.smiley Han ville gerne se alles pas. Der opstod lidt tumult med at få dem frem fra arkivet. Da han forstod, at det var en større opgave at matche passene med børnene, opgav han og gik en tur rundt i bussen og talte lidt med børnene. Det tog ca. 15 minutter og så var vi klar til at køre videre. smiley

Efter tre timers kørsel i regnvejr holdt vi ind til vores første pause, nord for Halmstad, her var der nyfaldet sne, som gav anledning til en sneboldkamp for nogle af børnene. Efter toiletbesøg og den obligatoriske tankstations-shopping, fik vi udleveret madpakkerne, som vi spiste i bussen.smiley

Vi holdt næste pause kort efter vi krydsede grænsen til Norge, her blev de to piger fra “Sonne Sisters” (Danmark har talent) spottet med det samme. Og heldige var de piger, der lige var tilstede da de stillede op til fællesfoto.

Vi ankom kl.17.30 og der stod de norske familier klar til at modtage os. Børnene fik hilst på deres værtsfamilier og kørte med dem hjem til indkvartering og aftensmad.

Underholdningen undervejs var Dino2, Lady og Vagabonden og Blå mænd og en masse fællessang.

Orkesterprøver

Kongsberg Posted by Køge Skoleorkester Sun, February 21, 2016 17:38:46

Det var dejligt, at vi først skulle mødes kl. 10.15. Eleverne kom udsovet og glade til orkesterprøve i ”Krona- Kongsberg kultur og kunnskapssenter” sammen med Kongsberg Guttemusikkorps. smiley

Da vi havde slæbt alle instrumenter ind fra bussen og pakket dem ud, blev dagens bommert uddelt. Den gik til en ældre elev, der havde været i tvivl om Norge lå i en anden tidzone.

Dirigenten fra Norge begyndte at øve med alle orkestereleverne. Kun omkring forståelsen af tal på norsk, skabte lidt udfordringer, som gav god øvelse – også for dirigenten.

Da Arne overtog orkesteret øvede de allesammen ”Highland Cathedral” og ”Tea for Two”. Tambourkorpset gik herefter til pause og ”fri leg”, mens orkesteret øvede videre til frokostpausen kl.13.00.smiley

Tambourkorpset øvede indmarch i deres eget repertoire sammen med Arne. Det har været en dejlig stille og rolig dag med meget musik.

Kl. 16.30 blev alle børnene hentet hjem af deres familier til en hyggeaften.smileysmiley

Kongsberg.

NorgePosted by Køge Skoleorkester Mon, February 22, 2016 23:58:50

Det føltes som meget tidligt om morgenen, da vi mødtes kl. 8.00. Vi kørte en rigtig flot morgentur til Oslo, hvor vi ankom til operahuset kl. 9.30. Der var lidt udendørs ventetid, som blev brugt til at lege tagfat på den meget skrå udendørsplads.

Vi havde bestilt to rundvisningsgrupper og delte os op i to hold – de ældste og de yngste. Guiden, der viste de yngste rundt, var operasanger og meget god til at fortælle om operahuset på en levende og børnevenlig måde. De fleste forstod endda noget af det, hun sagde. Foyeren var i marmor og glas, men selve operasalen var i egetræ, hvilket gav en særlig oplevelse at færdes i de forskellige miljøer. Eleverne var også meget imponeret over de store kulisser backstage.

Efter rundvisningen, som varede en times tid, kørte bussen til Fram, Kon-tiki og Ra- museerne. Vi spiste de medbragte madpakker i bussen, inden vi gik ind på museet.

Vi var tilbage i Kongsberg i god tid og fik mulighed for at øve lidt alene, inden vi skulle øve generalprøve sammen med Guttemusikkorpset. Vi havde en vældig fin koncert med et meget stort publikum, det er vi ikke så vant til, så det var en stor oplevelse. Koncerten begyndte kl. 18.00 og sluttede først kl. 20.45. Se alle de fine billeder i galleriet, der er en lille portion billeder på vej og resten kommer hurtigst muligt.

Vi havde spist rugbrød med pålæg inden koncerten, men alle tog glade, sultne og trætte hjem til deres værtsfamilier efter en god dag med gode oplevelser.

Afslutningsdag

Kongsberg Posted by Køge Skoleorkester Tue, February 23, 2016 23:24:49

Dagen i dag begyndte på Bergverksmuseet kl. 9.00, her fik vi igen rundvisning i to aldersopdelte grupper. Vi fik spændende historier om, hvordan det var at arbejde i sølvminerne i gamle dage. Inden vi gik ind i museet blev dagens bommert uddelt, den gik i dag til vores tambourmajor som tabte tambourstaven til koncerten, heldigvis nåede hun at gribe den inden Arne fik den i hovedet. Det var svært, ja faktisk umuligt for tambourkorpset at holde masken og der lød en del fnisen. Tambourmajoren har derfor været i den fineste påklædning hele dagen.

Efter museumsbesøget tog vi til storcenteret i Kongsberg, hvor eleverne gik i deres Hest/Føl ordning og hyggede sig med frokost og shopping, indtil vi skulle spille i centeret. Vi skiftede til uniform i bussen, især de yngste var udfordret i forhold til at organisere sig på så lidt plads.

Vi takker i øvrigt den meget rare og betænksomme elev, der kom med en stor pose twist til den travle bestyrelse. smiley

Eftermiddagen blev tilbragt i Jonsekollen, hvor vi kælkede og grillede pølser sammen med værtsfamilierne, det var super hyggeligt og rigtig sjovt. Eleverne nød virkelig den ”fri leg” i sneen. Dagen sluttede med en tur på et tivolimarked i Kongsberg med værtsfamilierne for mange af eleverne.

Hjemrejse

Kongsberg Posted by Køge Skoleorkester Wed, February 24, 2016 22:45:05

Efter nogle dejlige dage i Norge var vi klar til at starte hjemturen kl.8.15. Det var nogle trætte børn, da de fleste havde været i Tivoli i byen i går aftes.

Vi kørte ikke så langt før den første film blev sat på, chaufføren syntes dog det var unødvendigt at se film så tidligt om morgenen. Filmen Vi så var ”Tarzan”.

Den første pause blev holdt ved Svinesund. Her blev der spist madpakker og nogle var på den obligatoriske ”tankstationsshopping”. Der blev også uddelt bommert, den gik til en som havde skubbet nogle elastikker ned i en genbrugskasse, da hun ville samle dem op væltede hun en masse strømper ned. Da det var hjemrejsedag, blev en stor del af tiden tilbragt i bussen. Der blev set nogle flere film, sovet, læst og snakket en del smiley

Sidste pause blev holdt med servering af frugt, boller og kage.

Vi nåede Køge kl.18.30 og der stod mange forældre klar til at modtage os
Så arbejdede vi alle som små myrer med at få bussen tømt. Det var nogle meget trætte børn der sluttede en dejlig tur til Kongsberg af med at danse “Boogie woogie”